Gastheer

Gastheer - Beveiligingsbedrijf Just Secure B.V.

Een Gastheer (of Gastvrouw) is werkzaam in de horeca en bedient de gasten van bijvoorbeeld een restaurant, café of hotel. De Gastheer is als het ware het gezicht van het horecabedrijf. Naast bedienen is ook informeren een belangrijke taak. De Gastheer is in staat om gasten te adviseren over de gerechten en dranken op de menukaart. Hiervoor is het belangrijk dat de Gastheer op de hoogte is van de ingrediënten en bereidingswijze van de gerechten en kennis heeft van wijn.

Naast het bedienen verzorgt de Gastheer de mise en place. Dit zijn voorbereidende werkzaamheden, waardoor bijvoorbeeld het diner later op de avond vlekkeloos kan verlopen. Bij mise en place horen bijvoorbeeld bestek poetsen, servetten vouwen en het klaarzetten van gebaksbestek. Ook het indekken van de tafel behoort tot de taken van de Gastheer.

Een belangrijke taak van de Gastheer is het ontvangen van de gasten aan de deur. De Gastheer heet de gasten vriendelijk welkom en begeleidt hen naar hun tafel. Wanneer de gasten aan tafel plaats hebben genomen, deelt de Gastheer de menukaart uit en licht deze waar nodig toe. Zo kan de Gastheer bijvoorbeeld advies geven over wijnen in combinatie met diverse gerechten. Wanneer de gasten hun keuze hebben gemaakt neemt de Gastheer de bestelling op. Speciale wensen van gasten geeft hij door aan de chef-kok. Dan serveert de Gastheer de bestelde dranken en gerechten aan de gasten en ruimt de lege glazen en borden af als zij klaar zijn. Tot slot maakt hij de rekening op.

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.