hotelportier

Het visitekaartje van uw hotel.

Het visitekaartje van uw hotel. - Beveiligingsbedrijf Just Secure B.V.

Een hotelportier is een portier die werkzaam is binnen de hotelbranche.

De hotelportier werkt bij een hotel. De hotelportier is hét visitekaartje van het hotel. Hij ontvangt de gasten, houdt de deur voor hen open, neemt hun bagage aan en brengt hun bagage naar hun kamer. Daarnaast beantwoordt de hotelportier eventuele vragen, regelt hij taxi's of verwijst hij ze (als de vragen te groot zijn of als hij deze niet kan of mag beantwoorden) door naar de receptionist. Afhankelijk van het hotel kan de hotelportier ook verantwoordelijk zijn voor het parkeren van auto's van gasten.

Daarnaast kan de hotelportier die 's nachts werkzaam is ook verantwoordelijk zijn voor enkele andere kleine klusjes in het hotel. Zo kan hij ook een korte tijd achter de bar werkzaam zijn, kleine dingen schoonmaken en kan de hotelportier 's nachts ook enkele klusjes met betrekking tot de receptie en administratie op zich nemen. De meeste hotels laten de hotelportier die 's nachts werkzaam is na de officiële deurtijden in een hotelkamer slapen. De hotelportier moet dan wel op standby blijven staan. Ook is de hotelportier verantwoordelijk om op te treden bij eventuele calamiteiten. De hotelportier probeert dan bijvoorbeeld een ruzie te bemiddelen of belt de politie.

De hotelportier is een verantwoordelijke werker. Hij is hét visitekaartje van het hotel en is daarom uiterlijk representatief en sociaal vaardig.

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.