verkeersregelaar

Specialist in verkeersveiligheid

Specialist in verkeersveiligheid - Beveiligingsbedrijf Just Secure B.V.

Een verkeersregelaar is iemand die over de bevoegdheid beschikt om verkeersinstructies te mogen geven aan verkeersdeelnemers. Dit heeft betrekking op tijdelijke verkeersmaatregelen, zodat er geen ongelukken of opstoppingen ontstaan. Verkeersregelaars zijn meestal werkzaam tijdens wegwerkzaamheden of tijdens evenementen.

Een verkeersregelaar kan over verschillende bevoegdheden beschikken, die afhankelijk zijn van de genoten opleiding en de werkzaamheden. Het is niet zo dat alle verkeersregelaars over dezelfde bevoegdheden beschikken, omdat er verschillende verkeersregelaars zijn. Denk bijvoorbeeld aan beroepsverkeersregelaars, transportbegeleiders, evenementenverkeersregelaars en aan verkeersbrigadiers (oversteekhulp).

Verkeersregelaars worden vooral ingezet door gemeentes of wegbeheerders om het verkeer te begeleiden, zodat er geen onnodige verkeersopstoppingen of ongelukken ontstaan. Tijdens wegwerkzaamheden kan het voor verkeersdeelnemers onduidelijk zijn hoe de verkeersstromen lopen. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren voor wegwerkers en de verkeersdeelnemers. Om problemen te voorkomen worden er steeds vaker verkeersregelaars ingezet, die ook instructies mogen geven aan verkeersdeelnemers.

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.